Τελικό Συνέδριο για το έργο MED Greenhouses

Σας προσκαλούμε στο Τελικό Συνέδριο του έργου MED Greenhouses το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο των έργων Interreg MED 2014-2020, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30 στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Φυτόκο.

Το έργο MED Greenhouses έχει ως στόχο την κεφαλαιοποίηση αποτελεσμάτων προηγούμενων ερευνητικών έργων που έχουν υλοποιήσει οι συμμετέχοντες φορείς τα τελευταία χρόνια και την προώθηση των καινοτόμων θερμοκηπίων στην περιοχή της Μεσογείου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν φορείς της τετραπλής έλικας όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ακαδημαϊκοί φορείς, Επιχειρήσεις, Κοινωνία των Πολιτών, καθώς και εκπρόσωπος της Κοινότητας Green Growth του Προγράμματος INTERREG MED, ο οποίος θα μιλήσει για τις δράσεις αξιοποίησης των αποτελεσμάτων και των συνεργειών των έργων Πράσινης Ανάπτυξης του INTERREG MED.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και θα υπογραφή το Μνημόνιο Συμφωνίας Κατανόησης για την προώθηση οικο-καινοτόμων επενδύσεων και την Πράσινη Ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα, μεταξύ εκπροσώπων των 6 χωρών που συμμετέχουν στο έργο (Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) και φορέων χάραξης πολιτικής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30 , οδός Φυτόκου, Περιφερειακή Οδός, Νέα Ιωνία Βόλου, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη εδώ: https://medgreenhouses.interreg-med.eu/index.php?id=10773.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αλέξανδρος Παπαχατζής (Project Coordinator)

Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων, HORTLAB

Τηλ: 2410-684283

E-mail:papachatzis@uth.gr / papachad@teilar.gr

Νικόλαος Κατσούλας

Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος

Τηλ.:  24210-91360

E-mail: nkatsoul@uth.gr

 

 

Δελτίο Τύπου

Αφίσα Συνεδρίου